Στιγμές….

Λαχταριστή, επίγειος παράδεισος…

Υλικά

6 ολόκληρα αυγά

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1 κούπα καρυδόψιχα χοντροκομμένη

1 κούπα μπαγιάτικο τριμμένο ψωμί

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κουτ. του γλυκού κανέλλα τριμμένη

1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

2 κούπες νερό

75 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

2 φλούδες από πορτοκάλι

Παρασκευή

Α) Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα

Β) Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καρύδι, την κουβερτούρα, τα ψίχουλα του ψωμιού και ανακατεύουμε.

Γ) Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο ανακατεύοντας κυκλικά με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σιγά – σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δ) Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστά, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 200 C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Ε) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι , την κουβερτούρα και βράζουμε το σιρόπι από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει για 4-5 λεπτά.

Ζ) Κόβουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε σιγά – σιγά, χλιαρό το γλυκό, χλιαρό το σιρόπι.

Author

Σχολια