Υλικά

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ. κανελόνια

200 γρ. γραβιέρα + 50 γρ. για το πασπάλισμα

¼ της κούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

1 κούπα λευκό κρασί

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

1 αυγό

1 κούπα χυμό ντομάτας

1 κούπα κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Α) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κιμά το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, το μπαχάρι και καβουρδίζουμε καλά.

Β) Ρίχνουμε το κρασί, το πελτέ, το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κιμά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι του. Το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την γραβιέρα, το αυγό και ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Γ) Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι παίρνουμε ένα – ένα τα κανελόνια τα γεμίζουμε με το μίγμα και τα αραδιάζουμε στο ταψί.

Δ) Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας , την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα, σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο το φαγητό και ψήνουμε στους 200 C για 40-45 λεπτά περίπου .

Ένα νόστιμο χορταστικό φαγάκι που μας λύνει το πρόβλημα για το τι θα φάμε σήμερα μαμά .

Author

Σχολια