Υλικά

2 κούπες χλιαρό νερό

3 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά (8γρ.)

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι

Καρύδια ψιλοκομμένα

Κανέλα

Παρασκευή

Α) Σε μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά

Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας συνέχεια να γίνει ένας μέτριος χυλός.

B) Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί ο χυλός σε όγκο και να κάνει φουσκαλίτσες.

Γ) Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το ελαιόλαδο να κάψει. Παίρνουμε χυλό από το μπολ με την παλάμη μας, την σφίγγουμε και ποσότητα χυλού που θα βγει στο πάνω μέρος της την παίρνουμε με ένα κουταλάκι και την ρίχνουμε στο ελαιόλαδο, (περίπου 7-8 κάθε φορά) τηγανίζουμε μέχρι να φουσκώσουν, να ανέβουν στην επιφάνεια και να χρυσίσουν.

Δ) Τους αφαιρούμε, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τηγανίζουμε έτσι και τους υπόλοιπους.

Ε) Περιχύνουμε με όσο μέλι μας αρέσει, πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα καρύδια και τους σερβίρουμε.

Για το πρωινό ξύπνημα Χριστουγέννων λουκουμάδες με μπόλικο μέλι και καρύδια.

Τι πιο όμορφο δώρο για αυτούς που αγαπάτε.

Author

Σχολια