Υλικά

16 γαρίδες (700γρ. περίπου)

400 γρ. σπαγγέτι Νο 10

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτί ντομάτας κονκασέ

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

½ κούπα λευκό κρασί

1 κούπα ζωμό από τις γαρίδες

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρασκευή

Α)Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τις αφαιρούμε, τις αφήνουμε στην άκρη και κρατάμε το ζωμό.

Β) Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και το κοκκινοπίπερο ανακατεύοντας συνεχώς.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Δ) Παράλληλα βάζουμε το ζωμό να βράσει, ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε όπως αναγράφει η συσκευασία βγάζοντας τα 1 λεπτό νωρίτερα και ρίχνοντας τα κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι ανακατεύοντας να πάει η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια.

Ε) Προσθέτουμε τις γαρίδες, αφήνουμε λίγο να πάρει η σάλτσα μία βράση, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Author

Σχολια