Στο εβδομαδιαίο μας καλοκαιρινό μενού ας συμπεριλάβουμε και τους γίγαντες, τρώγοντας τους ως συνοδευτικό ή ως κύριο γεύμα.

Υλικά

500γρ. γίγαντες Πρεσπών

½ κούπα ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετάκια

1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες με το χυμό τους (400γρ)

1 κούπα λιαστές ντομάτες στο λάδι ψιλοκομμένες

½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο

½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη

½ κούπα λευκό κρασί

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Α) Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό 10-12 ώρες να φουσκώσουν, τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό που έβρασαν οι γίγαντες.

Β) Σε ένα πυρέξ βάζουμε τους γίγαντες, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια το σκόρδο, τις ντομάτες, την λιαστή ντομάτα, την ζάχαρη, αλάτι – μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, τον μαϊντανό, το κρασί, το ζωμό από τους γίγαντες και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε το φαγητό στους 200 C για 1 ώρα και ένα τέταρτο μέχρι να μείνει με το λάδι του .

Author

Σχολια