Για νόστιμα κεράσματα.

Υλικά

Για το κέικ

225 γρ. βούτυρο αγελάδας συν για το άλειμμα της φόρμας

2 κούπες ζάχαρη

4 αυγά

1 κούπα γάλα

1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια

2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κούπες αλεύρι

Για την επικάλυψη

225 γρ βούτυρο αγελάδας

180 γρ. λευκή κουβερτούρα

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη

½ κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια

Για το πασπάλισμα

Μαύρη κουβερτούρα

Παρασκευή

Α) Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και 1-1 τα αυγά. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το γάλα, την βανίλια, προσθέτουμε το μπέικιν και λίγο- λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Β) Ρίχνουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 1ώρα περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το αφαιρούμε από την φόρμα.

Γ) Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, το αφαιρούμε, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δ) Περιχύνουμε την επικάλυψη στο κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Author

Σχολια