Αγαπημένοι μου φίλοι ένα καλομαγειρεμένο φαγητό με μεράκι μπορεί να σου διώξει τις σκοτούρες της ημέρας, να σε κάνει να ξεχάσεις τις έγνοιες σου, να ξεχάσεις τι πέρασες σήμερα και να χαλαρώσεις. Δεν το σκέφτεσαι καν το αύριο. Απολαμβάνεις τη στιγμή, την ώρα που γεύεσαι το φαγητό σου…

Αρνάκι με ρύζι και σκόρδο

Υλικά

1600 γρ αρνάκι από μπούτι
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι
1 κουτ του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κουτ της σούπας βούτυρο
1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Παρασκευή

α)Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το κρέας σε μερίδες. Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας και με ένα μαχαίρι κάνουμε σε μερικά σημεία σχισμές. Καθαρίζουμε, αλατοπιπερώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις βάζουμε μέσα στις σχισμές. Προσθέτουμε το αλάτι, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το ελαιόλαδο, το κρασί και πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο

β) Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει το κρέας.

γ) Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι την μέση του ταψιού, προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι και ανακατεύουμε.

δ)Ξαναβάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο χαμηλώνουμε την φωτιά στους 180 βαθμούς και σιγοψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να πάρει γεύση, προσέχοντας μην χρειαστεί λίγο νερό ακόμη.

ε)Βγάζουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια