Θυμάμαι την μαμά μου στην κουζίνα μας, να σουρώνει τα μακαρόνια να τα ξαναβάζει στην κατσαρόλα , να τα ανακατεύει με την τριμμένη φέτα και εγώ πριν τα ρίξει στο ταψί να τα τρώω με λαιμαργία μέσα από την κατσαρόλα. Την θυμάμαι να μου βάζει τα μακαρόνια με την φέτα σε ένα πιάτο, μα εμένα δεν μου έφτανε ποτέ το ένα πιάτο…

Υλικά.
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά χοιρινό
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
½ κουτ του γλυκού ζάχαρη

Για τα μακαρόνια
½ κιλό μακαρόνια νουμ 2
2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
300 γρ φέτα τριμμένη

Για την μπεσαμέλ
150 γρ βούτυρο
Ι50 γρ αλεύρι
1 ½ λίτρο γάλα
100 γρ μυζήθρα τριμμένη συν 1 κουτ της σούπας για το πασπάλισμα
2 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Μαύρο πιπέρι

Δημιουργία
α/ Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις, τα σουρώνουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα τους , ρίχνουμε το ελαιόλαδο την φέτα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
β/Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ,προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε. Προσθέτουμε το μπαχάρι, το κοκκινοπίπερο, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε .Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμησθεί. Προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, ζεστό νερό να σκεπάσει τον κιμά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με το λάδι του.
γ/ Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσει . Ρίχνουμε σιγά -σιγά το γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια και με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την μυζήθρα , το μοσχοκάρυδο, τα αυγά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
δ/ Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μακαρόνια. Βάζουμε από επάνω τον κιμά να τα καλύψει. Προσθέτουμε την κρέμα , την στρώνουμε ισόπαχα σε όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.
ε/ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα .

Author

Σχολια