Υλικά

1 μπούτι χοιρινού περίπου 4 κιλά με την πέτσα του
Αλάτι χονδρό
Μαύρο πιπέρι
5-6 σκελίδες σκόρδου
Λαδόκολα για το ταψί

Παρασκευή

Α) Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε την λαδόκολλα
Β) Σε ένα μπολάκι βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε, καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε στο αλατοπίπερο.
Γ) Παίρνουμε το μπούτι το αλατοπιπερονουμε και το τρίβουμε τα χέρια μας καλά, με ένα μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο κρέας και μπήγουμε τις σκελίδες του σκόρδου στο κρέας.
Τοποθετούμε το κρέας πάνω στην λαδόκολλα με την πέτσα προς τα πάνω.
Δ) Ψήνουμε το χοιρινό σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για ½ ώρα, χαμηλώνουμε την φωτιά στους 200°C και ψήνουμε για 4 ώρες περίπου, μέχρι να γίνει το κρέας τραγανό.

Το φαγητό για να γίνει νόστιμο θέλει αγάπη! Δώστε του την απλόχερα. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος! Με αγάπη, δύναμη,
Φιλιά πολλά. Δύναμη !

Αντωνία Παπακωνσταντίνου.

Author

Σχολια