Μαγειρεύοντας σε σαγανάκι
Αγαπημένοι μου φίλοι το καλοκαίρι είναι εποχή της ανεμελιάς, είναι εποχή της θάλασσας, γι΄αυτό ας κλείσουμε τα μάτια και ας φανταστούμε ταβερνάκια πάνω στην ακροθαλασσιά με άφθονους μεζέδες, με ούζα, με τσίπουρα, ας φανταστούμε γαρίδες σαγανάκι με ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες, με φέτα και ας φανταστούμε τυρί σαγανάκι πασπαλισμένο με κοκκινοπίπερο και να είναι λέει περιχυμένο από χυμό λεμόνι… και γιατί όχι ας το κάνουμε πραγματικότητα…

Υλικά
100 γραμμάρια γραβιέρα
Νερό
Αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μία πρέζα κοκκινοπίπερο
1 με 2 κουτ της σούπας χυμό λεμονιού

Παρασκευή
α/ Κόβουμε το τυρί σε φέτες μισού εκατοστού και το βουτάμε στο νερό. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε καλά το τυρί ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.
β/ Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε το τυρί και τηγανίζουμε για 1 με 2 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να χρυσίσει.
γ/Βγάζουμε το τυρί με προσοχή και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο και περιχύνουμε με το λεμόνι.
Σημείωση¨ Αντί για γραβιέρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα ή χαλούμι.
Συμβουλή ¨ Παίρνουμε και στύβουμε λεμόνια. Ρίχνουμε το χυμό τους σε παγοκυψέλες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Έτσι έχουμε κάθε στιγμή χυμό λεμονιού.

Author

Σχολια