Αχ Παναγιά μου ως πέρα τρύπαγε την μύτη σου το άρωμα της κανέλας και σαν σε μαγεία να σε τραβούσε για να την γευτείς , και το ήξερε αυτό η Κατίνα , και να σου να ρίχνει κανέλα πάνω από το ρυζόγαλο που πούλαγε στο μικρό μαγαζάκι της στη Θεμιστοκλέους ,στο νούμερο 38, και να σου ο κόσμος ουρά από έξω να περιμένει για το ρυζόγαλο της Κατίνας………..

Υλικά

1 κούπα ρύζι γλασέ

6 κούπες γάλα

½ κούπα ζάχαρη

2 κάψουλες βανίλια

3 κουτ της σούπας κορν φλάουερ

2 κούπες νερό

Σκόνη κανέλα για το πασπάλισμα

Παρασκευή

α/ Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το ρύζι το νερό και βράζουμε

για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το νερό

β/ Προσθέτουμε την ζάχαρη 5 ½ κούπες γάλα και σιγοβράζουμε

ανακατεύοντας για 20 λεπτά προσθέτουμε και τις βανίλιες συνεχίζοντας το

ανακάτεμα.

γ/Στην1/2 κούπα γάλα που κρατήσαμε βάζουμε το κορν φλάουρ το διαλύουμε

και το ρίχνουμε στην κατσαρολίτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κάνει

φουσκάλες και να πήξει.

δ/Σερβίρουμε το ρυζόγαλο μας σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Author

Σχολια