Το ραβανί είναι ένα δημοφιλές κλασικό και πολύ παλιό γλυκό. Λέγεται πως ήταν το αγαπημένο του Χαρίλαου Τρικούπη.

Το Ραβανί της Αντωνίας.

Υλικά.

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι

1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ )

½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

2 βανίλιες

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ( 20 γρ )

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

2 φλούδες λεμόνι

1 σφηνάκι χυμό λεμόνι

Παρασκευή

Α) Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα να ανακατευτούν τα υλικά.

Β) Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας κυκλικά με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι, το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Γ) Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180ο C .

Δ) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την φλούδα λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.

Ε) Κόβουμε το γλυκό σε ρόμβους και το σιροπιάζουμε σιγά – σιγά, ζεστό το γλυκό, ζεστό το σιρόπι.

Author

Σχολια