Η μαμά έκοβε το κρέας μόνη της σε μεγάλα κομμάτια. Σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα έβαζε ½ ποτήρι ελαιόλαδο, το άφηνε να ζεσταθεί και έβαζε τα κομμάτια του κρέατος να ακουμπήσουν όλα στο λάδι ¨πρέπει να τσιγαριστούν σωστά, να κοκκινίσουν όλες οι μεριές αλλιώς θα γίνει το κρέας σαν βραστό , θα σκληρύνει ¨έλεγε.

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι από ελιά

½ κούπα ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μικρές σκελίδες σκόρδου τριμμένες στον τρίφτη.

1 κούπα λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι

10 κόκκους μπαχάρι

2 ξυλάκια κανέλας

Αλάτι

1 ½ πακέτο μακαρόνια Νο 5

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Κεφαλοτύρι τριμμένο

Παρασκευή

Α) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να ροδίσει.

Β) Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην κούπα με το κρασί το πελτέ, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Γ) Προσθέτουμε αλάτι, τους κόκκους μαύρου πιπέρι, το μπαχάρι και τα ξυλάκια κανέλλας.

Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου 1 ½ ώρα ).

Δ) Παράλληλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό, προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ε) Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε νερό από την βρύση μέσα στα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

ΣΤ) Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε από επάνω το κρέας με την σάλτσα του και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Μυστικό : Σοτάρουμε καλά το κρέας να κάνει κρούστα για να κρατήσει τους χυμούς του και να γίνει μαλακό.

Author

Σχολια