Υλικά για 2 άτομα

200 γρ. προσούτο

½ πακέτο τορτελίνια με τυρί (250 γρ.)

2  κουτ.  σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

½ ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ

½ κουτ.  Γλυκού μοσχοκάρυδο

50 γρ. κεφαλογραβιέρα

2 κουτ. Σούπας μαιντανό

Αλάτι – πιπέρι

Παρασκευή

Α. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας . Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην ακρη.

Β. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ,προσθέτουμε το προσούτο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά . Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί .Προσθέτουμε το γάλα , αλάτι και πιπέρι , το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.

Γ. Ρίχνουμε τα τορτελίνια στο τηγάνι , προσθέτουμε το τυρί ,ανακατεύουμε , πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και αποσύρουμε.

Author

Σχολια