Οκτώβριος

Μοσχομύρισε το σπίτι μας μήλο, κανέλα, γαρύφαλλο, κονιάκ….

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες χυμό μήλου

2 μήλα κόκκινα

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική συν το πασπάλισμα

2 κουτ. της σούπας κονιάκ

2 κουτ. του γλυκού μπέικιν – παουντερ

2 κουτ. του γλυκού κανέλλα τριμμένη συν το πασπάλισμα

1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά υγρά.

Β) Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.

Γ) Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό μήλου και το κονιάκ, προσθέτουμε σιγά – σιγά ανακατεύοντας το μίγμα του αλευριού, προσθέτουμε το μήλο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να γίνει ένας μέτριος χυλός.

Δ) Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.

Βγάζουμε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας.

Ε) Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.

Author

Σχολια