Τα καλοκαίρια ο Κυρ Πέτρος ο μανάβης κάθε πρωί πέρναγε έξω από το σπίτι μας με το φορτηγάκι και φώναζε , φώναζε δυνατά “καρπούζια , πεπόνια , ντομάτες , φασολάκια … ” και όλες οι νοικοκυρές μικρές και μεγάλες έβγαιναν να ψωνίσουν . Έβγαινε και η Μπουμπού φορώντας ένα σχεδόν ημιδιάφανο νυχτικό με πιασμένα τα μαλλιά μπανάνα , με βαμμένα κόκκινα νύχια , νυσταγμένη ακόμη και ψώνιζε φασολάκια και τα διάλεγε ένα – ένα ” Ο Μπάμπης μου τα θέλει φρέσκα χωρίς σπόρους ” έλεγε και ο κυρ Πέτρος ο μανάβης την κοίταγε κάπως …

Υλικά

1 1/2 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια

2/3 της κούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδου

αλάτι – μαύρο πιπέρι

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας

1/2 ματσάκι μαιντανό

2 κούπες ζεστό νερό

Παρασκευή

α) Πλένουμε τα φασολάκια και τα καθαρίζουμε , ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , το σκόρδο , το μαιντανό και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη .

β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο , προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε . Προσθέτουμε τα φασολάκια , αλατοπιπερώνουμε συνεχίζοντας το σοτάρισμα ρίχνουμε και το σκόρδο .

γ)Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα , το πελτέ , το μαιντανό . Προσθέτουμε το νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιεί το νερό του και να μείνει με το λάδι του περίπου 3/4 της ώρας .

Μυστικό

Διαλέγουμε τα φασολάκια μας να είναι πράσινα και φρέσκα και όχι κίτρινα με σκληρή φλούδα .

Author

Σχολια