Κοτζάμ παλικάρια γίνανε τα παιδιά της Ριρής, λύκειο πάνε πλέον. Στην πρώτη ο μικρός στην Τρίτη ο μεγάλος και είναι και οι δύο τους αθλητές. Ποδόσφαιρο παίζουν, τερματοφύλακας ο μικρός, επιθετικός ο μεγάλος. Αχ το πρωί σχολείο , το απόγευμα προπόνηση και η Ριρή όλο και να αγωνιά, όλο και να αναρωτιέται τι θα πρέπει να τους φτιάχνει, τι θα πρέπει να τους δίνει για να τρώνε, έτσι ώστε να έχουν και οι δυο δύναμη, έτσι ώστε να μπορούν κι να αντέχουν…

Υλικά

½ κούπα ταχίνι

½ κούπα μέλι

½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κουτ. του γλυκού σόδα

2 κουτ. της σούπας κακάο

1 κουτ του γλυκού κανέλλα τριμμένη

1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

1 κούπα θρυμματισμένο καρύδι

Αλεύρι ολικής αλέσεως όσο πάρει (περίπου 2 κούπες)

4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή

Α) Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι και χτυπάμε να ενωθούν. Ρίχνουμε την σόδα στο πορτοκάλι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στον κάδο, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Β) Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε .

Γ) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι με 1 κούπα αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά – σιγά στον κάδο ανακατεύοντας , προσθέτουμε σιγά – σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι να ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη.

Δ) Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού και με την βοήθεια των κουπ-πατ φτιάχνουμε σχεδιάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουνε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για ένα τέταρτο περίπου. Συνεχίζουμε μέχρι να ψήσουμε όλα τα μπισκότα μας.

* πρέζα : στην άκρη του κουταλάκι

Μυστικό : Κοσκινίζουμε το κακάο για να πέσει ομοιόμορφα στο μίγμα μας.

Author

Σχολια