Υλικά

1/3 της κούπας ταχίνι

1/3 της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλί

1 κουταλιά εσάνς βανίλια

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Αλάτι μία πρέζα

2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρική

½ κουτ. του γλυκού μπαχάρι σκόνη

Αλεύρι όσο πάρει περίπου 3 ½ κούπες

Παρασκευή

Α) Τοποθετούμε στο μίξερ το φτερό για ζύμωμα.

Β) Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την βανίλια , το ξύσμα, το αλάτι, το μπαχάρι και την σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Γ) Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Δ) Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο, ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας. Παίρνουμε λίγη – λίγη ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στην λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα κουλουράκια όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 20 λεπτά.

Μυστικό: Τρίβουμε το ξύσμα πορτοκαλιού χωρίς να πάμε κοντά στο άσπρο μέρος διότι αυτό πικρίζει.

Author

Σχολια