Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδου

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

1κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους (400 γρ)

1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας

1κουτ της σούπας ξύδι

1κουτ του γλυκού ζάχαρη

1/2 κουτ του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Αλάτι μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

α/ Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βάζουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια στο μούλτι και τα κάνουμε πολτό

β/ Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε,

προσθέτουμε το μοσχάρι το μαύρο πιπέρι το μπαχάρι κοκκινοπίπερο το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να κοκκινίσει το κρέας .Προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη ,το πολτό ντομάτας, το πελτέ και ανακατεύουμε.

γ/Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του περίπου 1 ώρα και 1/4.

Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας!

Μυστικό

Προσέχουμε την ποσότητα του υγρού που ρίχνουμε στο φαγητό μας όσο λιγότερο τόσο πιο γευστικό το αποτέλεσμα.

Author

Σχολια