Υλικά

Για την ζύμη

1 ½ κούπα αλεύρι σκληρό

1 φακελάκι μαγιά

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Χλιαρό νερό όσο πάρει ¾ της κούπας περίπου


Για την σάλτσα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη

1 κουτί ντομάτα κονκασέ

2 κουτ. σούπας κέτσαπ

Αλάτι-πιπέρι

Μία πρέζα κοκκινοπίπερο

6 φύλλα βασιλικού

½ κουτ. του γλυκού ρίγανη


Για την γέμιση

Τριμμένα τυριά, όπως κασέρι, μοτσαρέλα, γραβιέρα,

αλλαντικά κομμένα όπως σαλάμι αέρος, προσούτο, σαλάμι μπύρας

βασιλικός

Παρασκευή

Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακουβίτσα, προσθέτουμε το αλάτι, την μαγιά, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, λίγο – λίγο νερό ανακατεύουμε σιγά – σιγά με ένα πιρούνι να απορροφήσει το αλεύρι το νερό. Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε να γίνει ελαστική. Την βάζουμε στο μπολ την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 20 λεπτά.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το βασιλικό, σοτάρουμε 1-2 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους και τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, αλάτι- πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, την ρίγανη και αφήνουμε να πιει τα υγρά της.

Γ) Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε τη ζύμη με την βοήθεια του πλάστη, την ανοίγουμε και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι .Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα, απλώνουμε τα τυριά και ψήνουμε σε καυτό φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα σαλάμια, το προσούτο, το βασιλικό και σερβίρουμε .

Author

Σχολια