Τα σοκολατάκια αυτά είναι σπιτικά γίνονται με κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας και τριφτή ζύμη

Υλικά

Για την επικάλυψη σοκολάτας

4 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων 54% κακάο

2 κουτ της σούπας καλαμποκέλαιο

1 κουτ του γλυκού εσάνς βανίλιας

Για την τριφτή ζύμη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα βούτυρο

1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουτ της σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό

1 σφηνάκι κονιάκ

Χαρτάκια σοκολάτας

Παρασκευή

α/ Κόβουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε κομματάκια

β/ Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ,το μπέικιν ,την ζάχαρη ,το αλάτι ,το αυγό ,το κονιάκ,το βούτυρο , ανακατεύοντας και τρίβοντας τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια τριφτή ζύμη.

γ/ Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Σε λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την τριφτή ζύμη Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν Βγάζουμε την ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

δ/ Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει ,τοποθετούμε από επάνω ένα μεταλλικό μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει .Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και την βανίλια ανακατεύοντας.

ε/ Στο μπολ με την σοκολάτα ρίχνουμε σιγά – σιγά την τριφτή ζύμη ανακατεύοντας να πάει παντού η σοκολάτα και να την καλύψει . Παίρνουμε από 2 κουτ του γλυκού από το μίγμα της σοκολάτας το ρίχνουμε στα χαρτάκια και αφήνουμε τα σοκολατάκια να σταθεροποιηθούν.

Καλή επιτυχία!

Author

Σχολια