Υλικά για 2 άτομα

2 λουκάνικα χωριάτικα (περίπου 400 γρ.)

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

2 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές τουρσί

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι άσπρο κρασί

Αλάτι – πιπέρι

½ κ. γλυκού ζάχαρη

½ κ. γλυκού θυμάρι

Παρασκευή

Α. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέγεθος μπουκιάς και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια ή καρεδάκια. Τρίβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο.

Β. Σε τηγάνι βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 4 λεπτά τα λουκάνικα . Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη . Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε για 5 λεπτά τις πράσινες πιπεριές.

Γ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί , το αλάτι , το πιπέρι , τη ζάχαρη και τις κόκκινες πιπεριές . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15 λεπτά περίπου να δέσει η σάλτσα .

Δ. Βάζουμε τα λουκάνικα στην σάλτσα και  αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ώστε να ενωθούν οι γεύσεις .

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε.

Author

Σχολια