Φοιτήτρια στην Κοινωνική Θεολογία ήμουν όταν έγραφα το βιβλίο μου “Φοιτήτρια και στην μαγειρική”. Και τότε ήταν που στα έδρανα οι συμφοιτητές μου, και κορίτσια και αγόρια, καθισμένοι γύρω μου, μου ζητούσαν να τους δώσω ιδέες για συνταγές, μα μου ζητούσαν να τους δώσω ιδέες για συνταγές γρήγορες και εύκολες. Και τότε γεννήθηκε και η δική μου ιδέα να γράψω ένα βιβλίο με συνταγές και γρήγορες και εύκολες, ένα βιβλίο που θα βοηθούσε πολλούς φοιτητές να μπουν στην κουζίνα τους να ανάψουν φωτιές και να δημιουργήσουν…

Όταν ανοίγω τις σελίδες του βιβλίου μου νοιώθω σαν να κάθομαι πάλι στα έδρανα της σχολής μου και νοιώθω σαν να κάθονται και κορίτσια και αγόρια γύρω μου και να τους δίνω ιδέες για συνταγές, γρήγορες και εύκολες …

Υλικά

2 λουκάνικα χωριάτικα (περίπου 400 γρ)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 πράσινες πιπεριές κέρατο (περίπου 200 γρ)

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες

1 κουτί ντομάτα αποφλοιωμένη

1 πρέζα καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)

1 μικρό ποτήρι άσπρο κρασί

αλάτι, πιπέρι μαύρο

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό

Παρασκευή

α) Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέγεθος μπουκιάς. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και τις κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε την ντομάτα σε κύβους.

β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε το λουκάνικο για 3-4 λεπτά. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.

γ) Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ρίχνουμε ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

δ) Τέλος, προσθέτουμε τα λουκάνικα στη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει ακόμη 1-2 βράσεις για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποσύρουμε.

Συμβουλή

Όταν μαγειρεύουμε σε τηγάνι, γυρίζουμε το χερούλι στο πλάι της εστίας. Έτσι, αποφεύγουμε την πιθανότητα ατυχήματος.

Καλή επιτυχία!

Author

Σχολια