Το σπιτάκι μας στο Προσήλι είναι κουκλίστικο, παραμυθένιο, κάτι σαν της κοκκινοσκουφίτσας, μικρό με μικρά παράθυρα και στρογγυλή πόρτα που δεν κλείνει ποτέ. Ένα χωμάτινο δρομάκι μας χωρίζει από το δάσος του Κιθαιρώνα. Εκεί στο Δάσος υπάρχουν ψηλά καταπράσινα πυκνά πεύκα με μεγάλα κουκουνάρια και στην άκρη του Δάσους απέναντι από το σπιτάκι μας πίσω από δύο πελώρια πεύκα ζει ο Λύκος ο Μελέτης. Ο Λύκος ο Μελέτης προστατεύει την οικογένεια μας από τους κακούς ανθρώπους, κανείς δεν πλησιάζει το σπιτάκι μας και εμείς για να τον ευχαριστήσουμε του πηγαίνουμε φαγητό (σούπα τραχανά με φρέσκια ντομάτα και κρουτόν σκόρδου) και ο Λύκος ο Μελέτης με την σειρά του το πηγαίνει ψηλά στο Δάσος στην δική του οικογένεια και ύστερα ξαναγυρίζει κοντά μας και έτσι ζούμε αρμονικά ο Λύκος ο Μελέτης και εμείς.

Υλικά

100 γρ. τραχανά ξυνό
2 κούπες φρέσκο χυμό ντομάτας
2 κούπες νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ.του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
1 κουτ. του γλυκού πετιμέζι

Για τα κρουτόν
Δύο φέτες χωριάτικου ψωμιού κομμένα σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι

Παρασκευή

Α) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε να πάρουμε το άρωμα του και το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τα κρουτόν πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ψήνουμε ανακατεύοντας να πάρουν χρώμα.

Β) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το χυμό ντομάτας , το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση . Προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο, το πελτέ, το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Γ) Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το πετιμέζι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε συνέχεια για 20 λεπτά περίπου προσέχοντας για το νερό της. Αποσύρουμε τη σούπα και τη σερβίρουμε με τα κρουτόν σκόρδου.

Μυστικό : Για τον χυμό ντομάτας παίρνουμε φρέσκιες ντομάτες (περίπου 1 κιλό) τις τρίβουμε στον τριφτή και τις σουρώνουμε σε τρυπητό πιέζοντας να βγουν οι χυμοί.

Author

Σχολια