700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

100 γρ. κασέρι τριμμένο στον τρίφτη

¼ της κούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 αυγό

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη

2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

½ κούπα τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι-μαύρο πιπέρι

½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί

Παρασκευή

A)Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι- πιπέρι, μπαχάρι ανακατεύουμε να σοταριστεί 2-3 λεπτά, σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Β) Σε μπολ βάζουμε το κιμά, το κασέρι, το αυγό, το μαϊντανό, την φρυγανιά, την ρίγανη, προσθέτουμε το μίγμα από το τηγάνι και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά.

Γ) Πλάθουμε σε ένα ρολό το κιμά και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ταψάκι. Προσθέτουμε γύρω-γύρω το κρασί.

Δ) Ψήνουμε στους 200 C για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Author

Σχολια