Χθες Πηγή μου πήγα στο μανάβικο αυτό το καινούργιο στην γωνία. Μου άρεσε Πηγή μου που βγήκα έξω και πήρα φρέσκο αέρα. Να σου πω, θα μπορούσα να περπατάω με τις ώρες, να περπατάω όλο το απόγευμα, μα όπως σου είπα πήγα στο μανάβικο και Πηγή μου, είχε όλα τα καλούδια, ήταν και ευγενική η κοπέλα που το άνοιξε και με ξέρεις, έπιασα κουβέντα και έμεινα εκεί με τις ώρες και ψώνισα ,πήρα και φρεσκότατα πράσα για πρασόρυζο…

Υλικά
1 κιλό πράσα
½ κούπα ρύζι καρολίνα
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
½ κούπα λευκό κρασί
2 μέτρια καρότα
½ κούπα σέλινο
1 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Αλάτι , μαύρο πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουτ. του γλυκού βούτυρο προαιρετικά

Παρασκευή
α/ Καθαρίζουμε τα πράσα τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες ενός εκατοστού. Κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο.
β/ Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ,προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι , το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το πράσο , το κόλιανδρο ,το κοκκινοπίπερο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
γ/ Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμησθεί. Προσθέτουμε ζεστό νερό να το καλύψει και βράζουμε για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι , συμπληρώνουμε ζεστό νερό ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι.
δ/Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το βούτυρο ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Καλή επιτυχία.
Αντωνία.

Author

Σχολια