Το καλοκαίρι είναι εδώ και μας υπόσχεται συνταγές δροσερές , χρωματιστές αέρινες…

Υλικά
1 κιλό πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί
2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
250 γρ. γίδινη φέτα
2 αυγά χωριάτικα
1/3 της κούπας μαιντανό
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Μία πρέζα κοκκινοπίπερο
Για το άλειμμα της σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
1 κουτ της σούπας γάλα
σουσάμι

Δημιουργία
α/Πλένουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, θρυμματίζουμε την φέτα και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό.
β/Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο τον μαιντανό και ανακατεύουμε.
γ/ Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το ένα φύλλο της σφολιάτας . Στρώνουμε ισόπαχα από επάνω την γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
δ/ Χαράζουμε την πίτα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε το φύλλο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 2ΟΟ βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου να πάρει χρώμα, να ροδοκοκκινίσει.

Το νέο βιβλίο της Αντωνίας «Γυναίκες της οδού Θεμιστοκλέους » κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πνοή και είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία .

Author

Σχολια