Εύκολη Καλοκαιρινή συνταγή

Υλικά
400 γρ. πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
200 γρ. φέτα
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Κοκκινοπίπερο
1 κουτ. του γλυκού μέλι
2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης

Παρασκευή
Α) Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε φέτες, τις ντομάτες σε κυβάκια και το ψωμί σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, θρυμματίζουμε την φέτα.
Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές , τις ντομάτες, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, το σκόρδο, το κρασί, το μέλι και ανακατεύουμε.
Γ) Χαμηλώνουμε την φωτιά, και σιγοβράζουμε περίπου 15 με 20 λεπτά. Προσθέτουμε την φέτα και ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και αποσύρουμε.
Δ) Ετοιμάζουμε τα κρουτόν. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγανάκι , βάζουμε τους κύβους του ψωμιού και τους ψήνουμε να πάρουν χρώμα.
Ε) Βάζουμε σε ένα πιάτο τα κρουτόν και προσθέτουμε από πάνω τις πιπεριές.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Author

Σχολια