Σήμερα βγήκα για ψώνια, ο καιρός ήταν βροχερός μα κρύο δεν έκανε . Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, μα αν τύχει και κακίσει ως το γόνα θα χιονίσει, σκεφτόμουν. Κοίταξα την ώρα , το ρολόι έδειχνε εντεκάμιση . Περνούσε η ώρα και εγώ σκεφτόμουν τον Φλεβάρη και για φαί τίποτα. Το πρωί μου ζήτησαν κεφτεδάκια, αγόρασα κιμά. Στα παιδιά μου αρέσει το καλό φαγητό και σε ποιον δεν αρέσει το καλό φαγητό. Ξέρω, το καλό φαγητό σε παρηγορεί, σε ηρεμεί, σου παίρνει την κούραση, σε κάνει ευτυχισμένο. Τελικά ξέρω, είμαστε ότι τρώμε . Όμως το όλο θέμα θέλει δουλειά, θέλει ψάξιμο, ο στόχος είναι η καλή πρώτη ύλη. Σήμερα το πρωί που μου ζήτησαν κεφτεδάκια αγόρασα κιμά από στήθος κοτόπουλου, προτίμησα βιολογικό.

Υλικά
600 γρ κιμά κοτόπουλο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 αυγό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
1 κουτ . της σούπας ξερή ρίγανη
1 κουτ. της σούπας τριμμένο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
½ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι ,μαύρο πιπέρι
½ κούπα τριμμένα παξιμαδάκια κριθαρένια
Αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Δημιουργία
α/ Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο.
β/ Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το αυγό, τη μουστάρδα ,τη ρίγανη , τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το κοκκινοπίπερο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα . Προσθέτουμε το τριμμένο παξιμάδι και ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
γ/ Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μπόλικο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.

Author

Σχολια