Το απόλυτο μαμαδίστικο εύκολο χορταστικό. Στρώση πατάτας, στρώση κιμά, στρώση σάλτσας και φύγαμε.

Υλικά

1500γρ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουτ. του γλυκού μπαχάρι σκόνη

½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 συσκευασία των 200 γρ. κατίκι Δομοκού ή ανθότυρο

150 γρ. κασέρι συν 50 γρ. για το πασπάλισμα

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ

Λίγο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Α) Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε τον κιμά , το μπαχάρι , το κοκκινοπίπερο , λίγο μαύρο πιπέρι και καβουρδίζουμε το κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, την ζάχαρη και συνεχίζουμε το καβούρδισμα.

Β) Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμησθεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγευρεύουμε μέχρι ο κιμάς να μείνει με το λαδί του.

Γ) Παράλληλα τηγανίζουμε τις πατάτες τις αφαιρούμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δ) Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κατίκι, το κασέρι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ε) Σε ένα ταψάκι βάζουμε εναλλάξ στρώση πατάτες μια στρώση κιμά.

Ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα ισόπαχα , πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή μας όρεξη.

Author

Σχολια