Σήμερα γύρισε η Δώρα από την Ιταλία. Είχε πάει διήμερο στην κόρη της που σπουδάζει λέει στο πανεπιστήμιο της Νάπολης και κάτι για Δάντη και κάτι για Μιχαήλ Άγγελο μας έλεγε, μιλώντας μας ιταλικά. «Τσάο, μπαμπίνο!» «Τσάο , μπέλα!» «Μποτζόρνο!» Ε, όχι και «μποτζόρνο», Δώρα! Δύο μέρες στην Ιταλία και «μποτζόρνο»; Τώρα είσαι εδώ πάτησες Ελλάδα. Εδώ Δώρα μου λέμε καλημέρα, πήγα να της πω . Ευτυχώς όμως που μου έδωσε εκείνη την συνταγή για την πίτσα ναπολιτάνα και έτσι αγαπημένο μου ημερολόγιο δεν μίλησα…

Υλικά
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8 γρ
4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ του γλυκού μέλι
Ελάχιστο αλάτι
αλεύρι σκληρό όσο πάρει 2 κούπες περίπου

Για την σάλτσα

1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα 400 γρ
2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη
½ κουτ του γλυκού μέλι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μία πρέζα κοκκινοπίπερο
4 φυλλαράκια βασιλικού
Για την γέμιση
300 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ προσούτο προαιρετικά
Φυλλαράκια βασιλικού

Παρασκευή
α/Ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε λεκανίτσα βάζουμε χλιαρό νερό προσθέτουμε την μαγιά, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε .Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Αλευρώνουμε μία επιφάνια εργασίας βάζουμε το ζυμάρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη. Βάζουμε την ζύμη σε μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 30 λεπτά.
β/ Πολτοποιούμε τα ντοματάκια στο μούλτι μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο χυμό ντομάτας. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα το σκόρδο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, τον βασιλικό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου 20 λεπτά.
γ/ Λαδώνουμε ένα ξέβαθο ταψάκι 36 εκατοστά ή στην λαμαρίνα της κουζίνας και ανοίγουμε την ζύμη πιέζοντας την με τα χέρια μας. Αφαιρούμε το σκόρδο από την σάλτσα την προσθέτουμε επάνω την ζύμη και την απλώνουμε . Ρίχνουμε από επάνω την μοτσαρέλα .
δ/ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το ταψί ,προσθέτουμε το προσούτο και το βασιλικό. Κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα και σερβίρουμε.

Author

Σχολια