Πίτες στο Κοκκινοπίπερο

Για την ζύμη
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. της σούπας ξύδι
¼ της κούπας ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου ¾ της κούπας)

Για την γέμιση
300 γρ. φέτα
200 γρ. κασέρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και πασπαλίζουμε με το αλάτι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το ξύδι.
Β) Θρυμματίζουμε την φέτα και τρίβουμε στο τρίφτη το κασέρι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γ) Χωρίζουμε στην μέση την ζύμη και ανοίγουμε 2 φύλλα. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε επάνω το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο και γυρίζουμε τις άκρες .
Δ) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Author

Σχολια