Αυτή είναι η νηστίσιμη σπανακόπιτα της μαμάς μου Ειρήνης .Της άρεσε με φύλλο κρούστας και έβαζε αμέτρητο λάδι, του κυρ. Σπύρου δίπλα από το σπίτι μας. Μόνο από τον κυρ. Σπύρο αγόραζε λάδι ,καταπράσινο, ωραίο λάδι, και έριχνε λάδι και γίνονταν τόσο ωραία, τραγανή, τραγανιστή.

Υλικά
1250 γρ σπανάκι
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ φύλλα κρούστας
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι μαύρο πιπέρι

Παρασκευή
α/ Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε αλάτι. Ανακατεύουμε και με τα χέρια μας το πιέζουμε να βγάλει τα περισσότερα υγρά του. Ρίχνουμε ¼ της κούπας ελαιόλαδο ,τα κρεμμυδάκια ,τον άνηθο, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
β/Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο , στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας το κάθε ένα με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείφουμε ένα- ένα με ελαιόλαδο.
γ/ Χαράζουμε την πίτα και την ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.

Καλή επιτυχία.
Αντωνία.

Author

Σχολια