Υλικά

4 μέτριες πατάτες 800 γρ. περίπου

2 μικρά ξερά κρεμμύδια

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βαλσάμικο  κρέμα

1 κουτ. σούπας πετιμέζι από κόκκινο κρασί

1 κουτ. σούπας κάπαρη τουρσί

1 κουτ. σούπας αγγουράκι τουρσί ανθός

Θαλασσινό αλάτι

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους 3 εκατοστών.  Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες και ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια.

Β) Σε μια κατσαρολίτσα  βάζουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τις πατάτες και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι χαμηλώνουμε την φωτιά και τις βράζουμε για 15-20 λεπτά.

Γ) Σε ένα μικρό μπολ  βάζουμε το βαλσάμικο , το πετιμέζι, την κάπαρη, τα αγγουράκια, ρίχνουμε το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.

Δ) Σε ένα πιάτο βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.

Author

Σχολια