Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι και καβουρδισμένα μπαχαρικά .

Με άρωμα ανατολής

Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι και καβουρδισμένα μπαχαρικά .

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. του γλυκού κανέλα τριμμένη

1 κουτ. του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

1 κουτ. του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα

1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι τριμμένο

1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

1 πρέζα αλάτι

αλεύρι όσο πάρει ( περίπου 5 1/2 κούπες )

Παρασκευή

α.) Βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε την κανέλα , τον κόλιανδρο, την πιπερόριζα , το μπαχάρι , το γαρύφαλλο και καβουρδίζουμε 2-3 λεπτά να απελευθερώσουν τα αρώματά τους . Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη .

β.) Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το καλαμποκέλαιο ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και με γρήγορες κινήσεις , με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε .Προσθέτουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και ρίχνουμε το μίγμα αμέσως μέσα στην λεκανίτσα .

γ.)Κοσκινίζουμε το αλεύρι , προσθέτουμε μέσα τα καβουρδισμένα μπαχαρικά ,το αλάτι και ανακατεύουμε .Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί και να αποκτήσουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη .

δ.)Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε.

ε.)Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά περίπου . Συνεχίζουμε μέχρι να ψήσουμε όλα τα κουλουράκια μας .

Καλή επιτυχία

Αντωνία

Author

Σχολια