Ο καινούργιος χρόνος ήρθε και εμείς πιστεύουμε πως κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο θα έρθει. Καλό αυτό, ίσως, γιατί είναι κάτι που αξίζει να πιστεύουμε, που αξίζει να ελπίζουμε, ίσως, γιατί είναι κάτι που θα μας δώσει την δύναμη να προχωρήσουμε, να πάμε μπροστά. Δεν μένει λοιπόν παρά να το πιστέψουμε, να βάλουμε στόχους και να προχωρήσουμε. Ο στόχος είναι η δύναμη που δίνει ελπίδα και θέληση για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα δεινά της υπόθεσης που μας περιτριγυρίζει, τις περίεργες αυτές μέρες που διανύουμε. Ασπίδα το λέω εγώ. Τουλάχιστον ας κάνουμε τον μικρόκοσμό μας πιο ευχάριστο και σήμερα λέω ο στόχος μας να είναι ένα υπέροχο ταψί με τραγανό μπρόκολο ογκρατέν με ένα βουτυράτο παραδοσιακό κασέρι , ένα νόστιμο καπνιστό μπέικον και μία εύκολη μπεσαμέλ με ελάχιστο, μια στάλα, μοσχοκάρυδο.

Υλικά

1 κιλό μπουκετάκια μπρόκολο

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. καπνιστό μπέικον

Κασέρι 150 γρ. συν 50 γρ. για το πασπάλισμα

Για την μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα

9 κοφτές κουτ. της σούπας κορν φλάουρ

2 αυγά

2 κουτ. της σούπας βούτυρο

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

Μία πρέζα Μοσχοκάρυδο

Δημιουργία

α/Κόβουμε και πλένουμε τα μπουκετάκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια, τα βράζουμε για 8 λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

β/Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

γ/Χτυπάμε τα αυγά. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το κρύο γάλα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά να διαλυθεί. Ρίχνουμε τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε την κατσαρολίτσα στην φωτιά και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

δ/ Τρίβουμε το κασέρι. Σε πυρίμαχο ταψί βάζουμε το μπρόκολο, προσθέτουμε το κασέρι, το μπέικον, σκεπάζουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.

Author

Σχολια