Αγαπημένοι μου φίλοι, το καλοκαιράκι δεν έρχεται μόνο του, φέρνει μαζί του και τα υπέροχα ζαρζαβατικά του, τις ζουμερές  ντομάτες του, τις νόστιμες μελιτζάνες του, τα δροσερά κολοκυθάκια του, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές του και εμείς όλα αυτά τα θαυμαστά, δεν τα αφήνουμε να χαθούν,  δημιουργούμε ,δημιουργούμε φαγάκια, φαγάκια όπως τουρλού ή αλλιώς μπριάμ, οι Γάλλοι το λένε ρατατούιγ, αλλά φίλοι μου, όπως και να το πούμε, όπως και να το λένε, είναι εξαίσιο, είναι υπέροχο…
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
3 μέτριες μελιτζάνες
3 μέτρια κολοκύθια
3 πράσινες πιπεριές
3 πιπεριές Φλωρίνης
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
3 μέτρια κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
½ κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας ρίγανη
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Κοκκινοπίπερο

Παρασκευή
α/Κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε μεγάλες ροδέλες. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετούλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
β/Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τις ντομάτες, το πελτέ, το μαιντανό, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
γ/ Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε το φαγητό μας για 1 ώρα και ¼ περίπου μέχρι το φαγητό μας να πάρει χρώμα.

Author

Σχολια