Η πρότασή μου για σήμερα είναι ένα φαγητό νόστιμο, διαφορετικό. Ένα δείγμα της κινέζικης κουζίνας μαγειρεμένο απλά, εύκολα και γρήγορα.

Υλικά για 2 άτομα

4-5 ¨κοπανάκια¨ μπουτάκια κοτόπουλου.

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό.

1 σκελίδα σκόρδο.

1 κουτ. σούπας μέλι.

2 κουτ. σούπας ξύδι.

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας.

½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο

Αλάτι-πιπέρι.

1 νεροπότηρο ζεστό νερό.

1 σφηνάκι κονιάκ.

2 κουτ. σούπας κέτσαπ.

Παρασκευή

Α) Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μίξερ, τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε τα μπουτάκια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Γ) Σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε το μέλι, το ξύδι, την κέτσαπ το πελτέ και το κοκκινοπίπερο.

Δ) Ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε 30- 35¨ λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

«Στο χρόνο αυτό ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη»

Ε) Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με ρύζι.

Author

Σχολια