Μπουκίτσες μελομακάρονα με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας.

Τα ξεχωριστά

Υλικά

1 ½ κούπα καλαμποκέλαιο

¾ της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική

¾ της κούπας χυμό πορτοκάλι

1 σφηνάκι τεντούρα

1 κουτ. του γλυκού κανέλλα τριμμένη

1 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

200 γρ. καλαμποκάλευρο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Φουντούκι τριμμένο για το πασπάλισμα.

Για το σιρόπι

1 κούπα νερό

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

¾ της κούπας μέλι

Για την επικάλυψη

250 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

250 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

2 κουτ. της σούπας καλαμποκέλαιο

Παρασκευή

Α) Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο. Κόβουμε χωριστά σε μικρά κομμάτια τις κουβερτούρες.

Β) Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το καλαμποκέλαιο προσθέτουμε την τεντούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού την κανέλλα, το γαρύφαλλο, την ζάχαρη και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε αμέσως στο μίγμα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.

Γ) Παίρνουμε πολύ μικρά κομματάκια από την ζύμη, τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητική κόλλα πάνω σε ταψί.

Δ) ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα.

Ε) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι 1-2 λεπτά από την έναρξη του βρασμού. Αφαιρούμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα μελομακάρονα κρύα στο ζεστό σιρόπι, τα αφήνουμε ½ με 1 λεπτό και τα αφαιρούμε

Ζ) Σε μια κατσαρολίτσα με νερό που βράζει τοποθετούμε από επάνω μια μικρότερη, βάζουμε την λευκή σοκολάτα μαζί με 1 κουτάλα της σούπας καλαμποκέλαιο να λιώσει, παίρνουμε ένα – ένα μελομακάρονο το βουτάμε μέχρι την μέση, το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Το ίδιο κάνουμε και με την μαύρη σοκολάτα. Όταν έχουμε βάλει σε όλα τα μελομακάρονα σοκολάτα πασπαλίζουμε με το φουντούκι και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία

Καλές γιορτές.

Author

Σχολια