Την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι  για να πάρουμε δύναμη από την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

 

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μπαρμπούνια

Αλάτι θαλασσινό

Αλεύρι για αλεύρωμα

Για την σάλτσα

1/3 ελαιόλαδο

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

1 κλωνάρι δενδρολίβανο (τα φυλλαράκια)

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 σφηνάκι ξύδι  βαλσάμικο

1 κουτ. σούπας πετιμέζι από κόκκινο σταφύλι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε, πλένουμε, αλατίζουμε τα ψάρια και τα αλευρώνουμε.

Β) Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, τηγανίζουμε τα ψάρια, τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για την σάλτσα.

Γ) Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.  Προσθέτουμε το βαλσάμικο , χαμηλώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε να εξατμησθεί ανακατεύοντας συνέχεια.  Προσθέτουμε το πετιμέζι ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και αποσύρουμε.

Δ) Τοποθετούμε τα μπαρμπούνια σε πιατέλα, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.

Author

Σχολια