Η μαμά μου έλεγε πως η μελιτζάνα τον Αύγουστο είναι στα καλύτερά της . Κάτι ήξερε …
Μουσακάς ο Ελληνικός .
Υλικά .
Για τον κιμά .
600 γρ. χοιρινό κιμά
¼ της κούπας ελαιόλαδο .
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες στον τρίφτη
½ κουτ. του γλυκού μπαχάρι σκόνη
½ κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κούπα κόκκινο κρασί

Για τις μελιτζάνες
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
1 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό

Για την κρέμα
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. φέτα σε τρίμματα
1/3 της κούπας γάλα εβαπορέ
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας τριμμένη ξερή μυζήθρα

Α . Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό για 20 λεπτά . Τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε , αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Β. Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο , το κιμά , το μπαχάρι , το κοκκινοπίπερο ,το μαύρο πιπέρι και καβουρδίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα . Προσθέτουμε το κρασί , το πελτέ , την ζάχαρη , το αλάτι ,λίγο βραστό νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά . Σιγοβράζουμε 20 λεπτά περίπου να μείνει με το λάδι του .
Γ. Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι , την φέτα , το γάλα , το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Δ. Σε ταψάκι τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες , βάζουμε από πάνω μια στρώση κιμά και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά . Ρίχνουμε την κρέμα , την ισιώνουμε πασπαλίζουμε με την μυζήθρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 45 λεπτά με 1 ώρα

Author

Σχολια