Παίρνοντας αγαπημένα υλικά και ρίχνοντάς τα με αγάπη στην κατσαρόλα τα μετατρέπουμε σε αριστουργήματα. Αυτή είναι η μαγεία της μαγειρικής…

Υλικά
Για το κοκκινιστό
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μεγάλους κύβους
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κιλό τριμμένες στον τρίφτη φρέσκες ώριμες ντομάτες
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
½ κούπα λευκό κρασί
1 κουτ του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κουτ του γλυκού κόκκους μπαχάρι
¼ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
½ κουτ του γλυκού μέλι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ
1 ½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1κουτ της σούπας βούτυρο
¼ κουτ του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
¼ κουτ του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
¼ της κούπας γάλα εβαπορέ

Παρασκευή
α/Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο, το μπαχάρι , το μαύρο πιπέρι και το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.
β/ Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ,το πελτέ, το αλάτι, το μέλι και λίγο ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε το φαγητό μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το φαγητό μας και να μείνει με το λάδι του.
Για τον πουρέ μελιτζάνας
α/Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και να μαλακώσουν εσωτερικά.
β/Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα τους όσο είναι ακόμα ζεστές. Βάζουμε την ψίχα σε μπολ και την λιώνουμε με ένα πιρούνι.
γ/Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας ,το μπαχάρι, το πιπέρι, το κοκκινοπίπερο ,το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τον πουρέ μελιτζάνας με το κοκκινιστό μοσχάρι περιχύνοντας με την σάλτσα του.

Author

Σχολια