Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. μακαρόνια νούμερο 7

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

1 κομμάτι τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί

2 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

4 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

Παρασκευή

Α) Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Από το νερό κρατάμε μια κούπα . Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας το μισό ελαιόλαδο.

Β) Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες ,το αλάτι , το πιπέρι , το τσίλι και το σκόρδο.

Γ)Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί .Ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια χαμηλώνοντας τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά προσέχοντας να μείνει με το λάδι της .

Δ) Αποσύρουμε από τη φωτιά , ρίχνουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά .

Ε) Σερβίρουμε τα μακαρόνια ,βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι .

Author

Σχολια