Ας συνοδέψουμε τις ζεστές μέρες του Ιουνίου , με αγαπημένες σπιτικές πίτες, με εκλεκτά υλικά και με μπόλικη φαντασία.

Υλικά
Για την ζύμη
¾ της κούπας χλιαρό νερό
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν ¼ για το άλειμμα του ταψιού και του επάνω φύλλου
4 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
Αλάτι
Αλεύρι για όλες της χρήσεις -όσο πάρει περίπου ½ κιλό

Για την γέμιση
¼ ελαιόλαδο
800 γρ. ξερά κρεμμύδια
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
300 γρ. ανθότυρο
3 αυγά
1 κουτ. της σούπας μέλι
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κοκκινοπίπερο
1/3 της κούπας γάλα
1 /3 της κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρασκευή
α/Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει .Το αφαιρούμε και το ψιλοκόβουμε με τα χέρια μας .Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετάκια τα κρεμμύδια και θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο. Χτυπάμε τα αυγά .
β/Ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό , προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο , το αλάτι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι το νερό. Αφαιρούμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ,μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη
γ/Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί Προσθέτουμε τα κρεμμύδια , το αλάτι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και γίνουν διάφανα. Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ανθότυρο, τα αυγά , το γάλα, το μαύρο πιπέρι ,το κοκκινοπίπερο ,το μαιντανό και ανακατεύουμε.
δ/Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ισόπαχα. Σκεπάζουμε την γέμιση με το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα ,την ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Author

Σχολια