Κολοκύθια … λατρεμένο καλοκαιρινό λαχανικό που σου δίνει τη δυνατότητα για να δημιουργήσεις ατελείωτες συνταγές .
Μια δική μου αγαπημένη συνταγή με κολοκύθια είναι και αυτή με τη γέμιση του κιμά , με ρυζάκι και άνηθο αυγοκομμένα .

Υλικά
1500 γρ κολοκύθια
400 γρ κιμάς
1/3 της κούπας ρύζι καρολίνα
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
½ κούπα άνηθο
½ κούπα μαιντανό
1 καρότο προαιρετικά
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
2 αυγά
Το χυμό από 1 λεμόνι

Δημιουργία
α/Πλένουμε, κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και αδειάζουμε την ψίχα τους . Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο τον μαιντανό και τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη.
β/ Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, τον άνηθο, τον μαιντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
γ/Γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μίγμα του κιμά και τα τοποθετούμε σε μία πλατιά κατσαρόλα Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι λίγο πιπέρι και νερό να σκεπάσει τα κολοκύθια μέχρι την μέση. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου προσέχοντας αν χρειασθεί να συμπληρώσουμε ζεστό νερό.
δ/ Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο- λίγο ζουμί από το φαγητό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα κουνάμε κυκλικά το φαγητό, αποσύρουμε και σερβίρουμε

Το νέο βιβλίο της Αντωνίας «Γυναίκες της οδού Θεμιστοκλέους » κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πνοή και είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία .

Author

Σχολια