Αγαπημένο μου ημερολόγιο Σήμερα το πρωί η Γεωργία μου είπε θα έρθει για καφέ, είχε λέει να μου πει νέα, σαν τι νέα δηλαδή, εχθές το βράδυ τα είπαμε. Ευτυχώς που είχα τα υλικά για να φτιάξω τα κεκάκια βουτύρου αυτά με την κορινθιακή σταφίδα για να την κεράσω. Πήγα στην κουζίνα σήκωσα τα μανίκια και ξεκίνησα. Η Γεωργία πρωί είχε πει θα έρθει, σχεδόν μεσημέρι ήρθε «Μμμ μυρίζει όμορφα» μου είπε , «τι ψήνεις;» «Κεκάκια» της είπα εγώ . Με ρώτησε εάν είναι έτοιμα. « Έτοιμα είναι, έλα κάτσε θα φτιάξω και καφέ» της είπα. Η Γεωργία κάθισε στην καρέκλα δίπλα στο παράθυρο και την έπιασα να κοιτάει την μπουκαμβίλια . « Θα φάμε τα κεκάκια και να μου πεις τα νέα , που ελπίζω να είναι συγκλονιστικά» της είπα . «Περιμένω παιδί» μου είπε .

Υλικά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γρ. κορινθιακή σταφίδα
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
4 χωριάτικα αυγά
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. του γλυκού στέβια ( προαιρετικά )

Παρασκευή
α/Λιώνουμε το βούτυρο, στύβουμε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε τις σταφίδες με το αλεύρι .
β/Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν . Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο ανακατεύοντας .Προσθέτουμε το ξύσμα ,το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά. Προσθέτουμε την στέβια , το αλεύρι , την σταφίδα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
γ/Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες που τις έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψάκι για κεκάκια με 12 υποδοχές.
δ/Ψήνουμε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία.
Αντωνία.

Author

Σχολια