Η Νάντια άνοιξε το φούρνο της, στο τσακ πρόλαβε τα κανελόνια της και δεν άρπαξαν.
Πήρε τα γάντια του φούρνου έβγαλε γρήγορα το ταψί και το ακούμπησε πάνω στο ξύλο κοπής. Το φαγητό ήταν λαχταριστό, ψήθηκε όσο έπρεπε, ευτυχώς το πρόλαβε.
Ο καιρός ήταν ακόμα ζεστός και η Νάντια είχε καλέσει τις φίλες της στο εξοχικό της για να γιορτάσουν μαζί την είσοδο της στο πανεπιστήμιο, θα έκαναν μπάνιο στην θάλασσα και θα έτρωγαν το αγαπημένο της φαγητό, κανελόνια με γέμιση από μανιτάρια και κίτρινα τυριά.
Η χαρά της ήταν απερίγραπτη, πέρασε στο πανεπιστήμιο του Πειραιά, πρώτη επιλογή όπως το παινευόταν. Η αλήθεια είναι πως είχε παλέψει πολύ, τίποτα τυχαίο, διάβαζε πάρα πολύ, ήθελε τόσο πολύ να μπει στο πανεπιστήμιο, να καθίσει στα φοιτητικά έδρανα, να ζήσει την εμπειρία της φοιτητικής ζωής και να τώρα που είχε συμβεί, που ήταν πραγματικότητα.
Τα γέλια στην αυλή από τα κορίτσια συνεχίζονταν.
Η Νάντια τις φώναξε για να την βοηθήσουν να στρώσει το τραπέζι……

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια
400 γρ. άσπρα μανιτάρια
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν για το άλειμμα του ταψιού.
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
200 γρ. γραβιέρα
200 γρ. κασέρι συν για το πασπάλισμα του ταψιού
150 γρ. ρεγκάτο
3 αυγά
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. της σούπας πετιμέζι
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 ½ κούπα γάλα.

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τρίβουμε τα τυριά, σε μπολ χτυπάμε τα αυγά.

Β) Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να ζεσταθούν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πελτέ, αλάτι – μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το πετιμέζι και σοτάρουμε έως ότου μαραθούν και μείνουν με το λάδι τους.

Γ) Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

Δ) Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια το χυμό ντομάτας, το γάλα, πασπαλίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 40 με 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Author

Σχολια