Σηκώθηκε προσεκτικά από το κρεβάτι για να μην ξυπνήσει τον Μπριλιόζ. Ο γάτος της τώρα που μεγάλωσε κοιμάται ακόμη περισσότερο. Άνοιξε την τζαμόπορτα της κρεβατοκάμαρας της, ήθελε να μπει φρέσκος αέρας. Βγήκε έξω στο μπαλκόνι να δει αν είχαν έρθει χελιδόνια , τα περίμενε τα χελιδόνια, θα έφερναν λέει μαζί τους την άνοιξη. Η Αθανασία περίμενε να έρθει ο Μάρτης, να ζεστάνει ο καιρός, να ζεσταθεί το σπίτι της και ο Μάρτης επιτέλους ήρθε, ήταν εκεί. Έτσι η Αθανασία αποχαιρέτησε τον Φλεβάρη. Στο καλό Φλεβάρη μου, να ξέρεις δεν έχω κάτι με σένα μα να… αρκετά, πάγωσα πλέον ». Έξω ο καιρός ήταν καλός, είχε έναν ωραίο ήλιο και ένα ελαφρύ αεράκι ότι έπρεπε για να πλύνει, να στεγνώσει και να φυλάξει μερικά χειμωνιάτικα ρούχα, για αυτό έβαλε πλυντήριο, μάζεψε και τα πάνω-πάνω και πήγε στην κουζίνα της. Κοίταξε το ημερολόγιο, της Tυρινής έγραφε, η Αθανασία θυμήθηκε πως στο χωριό της την εβδομάδα αυτή κάνουν μακαρονόπιτες, με τυριά, γάλα, βούτυρο. Ένοιωσε μια νοσταλγία. Λοιπόν θα έκανε και αυτή το ίδιο, ναι, σήμερα κιόλας και θα έκανε μάλιστα την μακαρονόπιτα της θειας της, της Κόνας όμως αυτή θα έβαζε λιγότερο βούτυρο, πόσο βούτυρο αλήθεια βάζει και αυτή η γυναίκα , πάντως η αλήθεια είναι πως την κάνει πολύ, πολύ, νόστιμη , σκέφτηκε και χαμογέλασε Θυμήθηκε ακόμα πως πρέπει να βάλει στο χέρι της και «μάρτη», αυτό το βραχιολάκι με τη στριφτή άσπρη και κόκκινη κλωστή για να μην την πιάσει ο ήλιος και μαυρίσει.

Υλικά
1πακέτο μακαρόνια νουμ. 2 (500γρ)
400γρ. φέτα
100 γρ. κασέρι συν 50 γρ. για το πασπάλισμα
4 κούπες γάλα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 αυγά
Μαύρο πιπέρι
¼ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο

Παρασκευή

Α) Θρυμματίζουμε την φέτα, τρίβουμε το κασέρι και χτυπάμε τα αυγά.
Β) Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Γ) Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την φέτα, το κασέρι, το γάλα, τα αυγά, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Δ) ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C μέχρι να ροδίσει. (1 ώρα περίπου).

Author

Σχολια