Υλικά.

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

300 γρ, κριθαράκι μέτριο

½ κούπα ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κεσέ γιαούρτι πλήρες 200 γρ.

Κατίκι Δομοκού 200 γρ

200 γρ. κασέρι τριμμένο στον τρίφτη

1 κουτ. σούπας βούτυρο

Παρασκευή.

Α) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κιμά το πιπέρι, το ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ανακατεύοντας.  Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τον κιμά, προσθέτουμε το πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Β) Παράλληλα σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, ρίχνουμε αλάτι, το κριθαράκι και βράζουμε το μισό χρόνο από το αναγραφόμενο της συσκευασίας περίπου 7-8 λεπτά.  Με την τρυπητή κουτάλα το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.  Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Γ) Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο μπαχάρι  ,το γιαούρτι, το κατίκι, 100 γρ. κασέρι και ανακατεύουμε καλά.

Δ) Στο ταψάκι που έχουμε βάλει το κριθαράκι προσθέτουμε και στρώνουμε ισόπαχα τον κιμά.  Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ε) Ψήνουμε στους 200 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

 

Σημείωση:  Τρώγεται ζεστό και συνοδεύεται με παγωμένη μπύρα.

Author

Σχολια