Μία από τις πιο αγαπημένες μου λιχουδιές που περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου << Φοιτήτρια & στην Μαγειρική >>.  Γλυκό τοστ , ένα εύκολο επιδόρπιο στιγμής.

Δοκιμάστε το, θα ενθουσιαστείτε.

Για 2 άτομα

Υλικά

8 φέτες ψωμί του τοστ

8 κουταλάκια γλυκού λικέρ πορτοκάλι

8 κουταλάκια γλυκού βουτύρου

2 κουταλιές σούπας μερέντα

2 κουταλιές σούπας τυρί  μασκαρπόνε

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

Παρασκευή

Α) Σε κάθε φέτα ψωμί περιχύνουμε από μια κουταλιά λικέρ και αλείφουμε από ένα κουταλάκι βούτυρο.

Β) Παίρνουμε 2 φέτες και βάζουμε επάνω από μια κουταλιά μερέντα .  Παίρνουμε άλλες 2 φέτες και βάζουμε επάνω από μια κουταλιά τυρί.  Σκεπάζουμε το τοστ με τις υπόλοιπες φέτες.

Γ) Σε τοστιέρα ψήνουμε τα τοστ 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Δ) Κόβουμε τα τοστ σε τρίγωνα.  Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα.

Σημείωση:  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ και μαλακό τυρί της αρεσκείας μας.

Author

Σχολια